Політика у сфері конфіденційності та персональних даних

Політика у сфері конфіденційності та персональних даних

Шановні відвідувачі та користувачі!

Керування цим Сайтом здійснюється ТОВ «ВИДАВНИЦТВО УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ДІМ», реєстраційний код: 40459518, юридичною особою, що зареєстрована і діє відповідно до закону України (далі - та/або «Адміністрація).

Ми з величезним повагою ставимося до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; у зв'язку з цим Адміністрація прагне захищати конфіденційність персональних даних, тим самим створивши та забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту будь-якому та кожному Користувачеві.

З метою реалізації вищевикладеного Адміністрація пропонує Вашій увазі відповідну Політику у сфері персональних даних (докладний опис того, як відбувається процес обробки Ваших персональних (особистих) даних під час використання сервісів та/або будь-яких послуг Сайту, а також під час відвідування Сайту за адресою : https://www.bigmir.net/).

Якщо у Вас виникають якісь питання щодо конфіденційності та персональних даних, будь ласка, зв'яжіться з Адміністрацією за контактами, наведеними нижче.

Збір та використання персональних даних

При використанні Користувачем сервісів Сайту Адміністрацією здійснюється збір та обробка даних Користувача, а саме:

- даних, що надаються Користувачем як у разі заповнення реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;

- Файли cookie;

- ір-адреси;

- параметри та налаштування інтернет-браузерів.

Адміністрація збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім'я та прізвище, логін та пароль доступу, адреси електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, статті тощо), які свідомо та добровільно надані суб'єктом персональних даних з метою використання останнім бажаних до надання сервісів Сайту.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в аккаунт. Інші відомості щодо трафіку Користувача не обробляються та не зберігаються.

Звертаємо Вашу увагу: Адміністрація обмежується збором мінімального обсягу інформації, що необхідно винятково для виконання запиту суб'єкта персональних даних. У кожному випадку, коли запитується необов'язкова до надання інформації, суб'єкт персональних даних буде повідомлений на момент збору такої інформації.

Ми не збираємо інформацію, до збору якої законодавством встановлено певні вимоги, наприклад: інформацію про расове чи етнічне походження, політичні, релігійні чи світоглядні переконання, членство у політичних партіях та професійних спілках, обвинувачення у вчиненні злочину або засудження до кримінального наказання, а також даних , що стосуються здоров'я чи статевого життя (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

NB! Персональні дані - відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

Адміністрація збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер Користувача, а також про дату, годину, тривалість роботи в мережі Інтернет та перебування на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка та зберігання даних персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються та зберігаються у базі персональних даних «Користувачі» Сайту https://www.bigmir.net/.

Мета використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються для забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно до і для виконання таких законів України (але не винятково): "Про захист персональних даних", "Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних щодо органів нагляду та транскордонних потоків даних», "Про інформацію", "Про рекламу", "Про телекомунікації "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" НД ТЗІ 2.5-010-03 "Вимоги до захисту інформації WEB-сторінки від несанкціонованого доступу", а також Статуту ТОВ «ВИДАВНИЦТВО УКРАЇНСЬКИЙ МЕДІА ДІМ » нормативно-правових та інших локальних актів, що регулюють нашу діяльність.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до їх обробки.

Після того, як суб'єкт персональних даних перестав бути Користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні Користувачем сервісів на сторінках Сайту можуть бути наявні коди інших інтернет-ресурсів та третіх осіб, внаслідок чого такі інтернет ресурси та треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці інтернет-ресурси можуть отримувати та обробляти інформацію, про те, що Ви повідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер Користувача. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

- системи зі збору статистики відвідувань сервісів (наприклад, лічильники Google Analytics, bigmir.net, TNS Україна);

- системи банеропоказів (наприклад, AdRiver, Holder.);

- соціальні плагіні мереж (форумів) (наприклад, Facebook, Twitter, Google+,).

Системи зі збору статистики відвідувань сервісів, лічильники Google Analytics, рейтинг I.UA, рейтинг bigmir.net, TNS Україна, Gemius

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів Google Analytics, рейтинги I.UA та bigmir.net, TNS Україна, Gemius. Ці сервіси можуть отримувати та обробляти інформацію виключно про те, що ви побажали сторінку та іншу інформацію, яка передається вашим браузером.

Використання зазначених сервісів нам необхідне для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої та зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини переглядів, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, ми не зберігаємо і не обробляємо.

Відповідно, якщо Користувач з якихось причин не бажає, щоб зазначені сервіси одержували доступ до його персональних даних, Користувач може за власним бажанням «розлогінитися» (вийти зі свого акаунта), очистити «Cookies» (через свій браузер).

У разі згоди Користувача, так чи інакше, ми рекомендуємо завжди ознайомлюватися з Політикою конфіденційності та/або порядком збору та використання зазначеними та аналогічними сервісами персональних даних для уникнення непорозумінь чи запобігання порушення прав суб'єктів персональних даних, оскільки Ми не несемо відповідальності в частини збору/обробки/використання зазначеними/аналогічними сервісами персональних даних.

  • Політика конфіденційності сервісу Google Analitics викладена на сторінці http://www.google.com/analytics/terms/ua.html
  • Політика конфіденційності сервісу «Рейтинг I.UA» викладена на сторінці http://catalog.i.ua/politics/
  • Політика конфіденційності сервісу «Рейтинг bigmir.net» викладена на сторінці http://info.bigmir.net/privacy_policy
  • Політика конфіденційності сервісу TNS Україна викладена на сторінці https://tns-ua.com/konfidentsialnost
  • Політика конфіденційності сервісу Gemius викладена на сторінці http://www.gemius.com.ua/politika-konfidencialnosti.html
  • Політика конфіденційності сервісу SMART ADSERVER викладена на сторінці http://smartadserver.com/company/privacy-policy/

Системи банеропоказів AdRiver, Holder

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів систем банеропоказів AdRiver і Holder. Дані системи дозволяють корректно відображати рекламні матеріали на нашому сайті, відстежувати ефективність рекламних кампаній. Ці сервіси можуть отримувати та обробляти інформацію про те, що ви побажали сторінку, та іншу інформацію, яка передається вашим браузером.

  • Політика конфіденційності сервісу "AdRiver" викладена на сторінці https://www.adriver.ru/about/privacy/
  • Політика конфіденційності сервісу "Holder" викладена на сторінці http://holder.com.ua/privacy

Соціальні плагіні мереж (форумів) Facebook, Twitter, Google+,

На деяких сторінках нашого сайту встановлені коди сервісів (плагіні, віджети) Facebook, Twitter, Google+. Ці плагіни можуть бути кнопками синхронізації акаунту на Сайті, Like, ретвітнути чи відповідно "Мені подобається". При відкритті сторінки Сайту, оснащеного таким плагіном, Ваш інтернет-браузер безпосередньо підключить вас до серверів Facebook, Twitter, Google+ і на екрані відобразиться зареєстрований плагін через Браузер. Плагін буде передавати на сервер дані про те, які саме наші Веб-сторінки Ви відвідали.

Якщо у Вас є акаунт на Facebook і Ви залогінені через свій акаунт, то при відвідуванні нашої Веб-сторінки Facebook буде пов'язувати цю інформацію з Вашим акаунтом (за наявності акаунту).

При використанні будь-яких функцій плагіна (наприклад, при натисканні кнопки "Мені подобається", коментуванні) ця інформація також буде синхронізована з Вашим обліковим записом на Facebook, Twitter, Google+.

Щоб уникнути зв'язку мереж Facebook, Twitter, Google+ з нашою Веб-сторінкою та подальшого співвіднесення цієї інформації з Вашим акаунтом, Вам необхідно вийти з акаунту мережі перед відвідуванням нашої Веб-сторінки.

Більш детальну інформацію про збір та використання даних мережами Facebook, Twitter, Google+, а також про права та можливості щодо захисту персональних даних у даному контексті можна знайти у розділі про конфіденційність на Сайтах Facebook, Twitter, Google+.

- Соціальної мережі Facebook, управління якою відбувається зі штаб-квартири компанії Facebook Inc, Facebook Corporate Office, що знаходиться за адресою: Headquarters 1601 S.California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA, телефон: +1 (650) 543-4800 Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://www.facebook.com/about/privacy/

- інформаційної мережі Twitter, управління якою здійснюється з офісу компанії Twitter, Inc., який знаходиться за адресою: 1355 Market St, Suite 900 San Francisco, CA 94103, USA, телефон: +1 (415) 222-9958; Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці https://twitter.com/privacy

- Соціальна мережа Google+, управління якою здійснюється з офісу компанії 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, телефон: +1 (650) 253-0000. Політика конфіденційності сервісу викладена на сторінці http://www.google.com/policies/privacy/

Правила використання технології маркерів звернень (Cookies) та лог-файлів/Свобода вибору

Кукі ("Cookie") - це невеликі текстові файли, в які браузер може записувати дані, отримані від сервера. Коли ви переходите на сторінку Сайту, сервер може читати інформацію, що міститься в «Cookie». Зокрема, «Cookies», можуть бути використані для зберігання інформації про реєстрацію на Сайті або певній області, щоб Користувачеві не потрібно було повторно вводити її при подальшому відвідинах такого Сайту або його області, маркери звернень, які використовують на Сайті, пов'язані з персональними даними користувача.

При цьому технології "Cookies" дозволяють убезпечити використання Користувачем сервісів Сайту (наприклад, за допомогою функції підтвердження входу Адміністрація може заблокувати і запитати додаткову інформацію у Користувача, який намагається войти в аккаунт за допомогою Веб-браузера, який Користувач раніше не використовував).

Крім того, файли "Cookies" дозволяють відстежувати порушення політики конфіденційності та угод для використання Сайту Користувачами або пристроями. Файли "Cookies" допомагають оцінити Адміністрацію кількість і частоту запитів, а також виявляти та блокувати тих користувачів або пристрої, які намагаються виконати пакетні завантаження інформації за допомогою нашого веб-сайту.

У деяких випадках для надання певних продуктів та послуг Адміністрація звертається до постачальників послуг, які можуть бути нашими партнерами. Останні, в свою чергу, також можуть використовувати "Cookies", щоб персоналізувати активність користувачів щодо відповідних додатків партнера; або якщо це стосується реклами, то "Cookies" може бути використано партнером для визначення факту показу реклами та реакції Користувача.

При цьому ми не використовуємо файли "Cookies" для збирання інформації про активність Користувача на інших сайтах з метою показу реклами. Однак ми можемо використовувати анонімні (знеособлені) або узагальнені дані для покращення якості реклами в цілому, а також з метою дослідження, розробки чи тестування нових та чинних послуг (сервісів) Сайту.

На сьогодні використання Cookies є стандартною процедурою для більшості Сайтів. Однак, якщо Вам некомфортно використовувати Cookies, більшість браузерів дозволяють Користувачам відмовитися від використання Cookies. В такому випадку функція реєстрації буде для Вас недоступною, також деякі інші функції Сайту можуть працювати з порушеннями. Після завершення візиту на Сайт Ви завжди можете видалити "Cookies" після встановлення, якщо побажаєте.


Лог-файли - для того, щоб належним чином керувати Сайтом, Адміністрація може ідентифікувати категорії користувачів за такими параметрами, як домени та типи браузерів. Ці статистичні дані у їх сукупності передаються веб-фахівцям Адміністрації. Це здійснюється для того, щоб користування Сайтом було приємним для користувачів, а також, щоб Сайт був ефективним інформаційним ресурсом.

Безпека неповнолітніх

Ми дуже серйозно ставимося до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, у зв'язку з чим, зі свого боку, звертаємося до батьків із закликом пояснити своїм дітям про проблеми безпеки в Інтернеті, про їх конкретні цілі та необхідність використання певних інших сервісів Сайту, в разі таких.

Наш Сайт не призначений для Користувачів у віці до 18 років. Згідно з нашою політикою, ми ніколи не проводимо цілеспрямований збір та зберігання інформації про осіб віком до 18 років.

Взаємодія Адміністрації з третіми особами щодо персональних даних

Адміністрація не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб'єкта персональних даних або в інших випадках, викладених у цьому розділі. Ми розуміємо, що особиста інформація є цінністю і невід'ємним змістом у тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживаємо всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно та осознано переданої останніми Адміністрації.

На Сайті можуть бути посилання на інші Сайти (винятково з інформаційною метою), які у своїй діяльності можуть не використовувати та/або не дотримуватись Політики Адміністрації у сфері конфіденційності та персональних даних.

Звертаємо увагу: при переході за посиланням на інші Сайти дія Політики Адміністрації у сфері конфіденційності та персональних даних на такі Сайти не буде поширюватися. У зв'язку з цим Адміністрація рекомендує переглядати політику у сфері конфіденційності та персональних даних кожного Сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Конфіденційність активності суб'єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті Користувачів, які проходять через нашу мережу або електронну пошту Користувача, захищені відповідно до законодавства. Тобто Адміністрація жодним чином чи способом не порушує таємницю «активності» Користувача при використанні останніх сервісів Сайту, що регламентовано відповідними локальними актами.

Захист персональних даних

Адміністрація використовує загальноприйняті стандарти технологічної та операційної захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза введенням Адміністрації.

Проте Адміністрація забезпечує застосування всіх відповідних зобов'язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних та організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Ми надаємо доступ до інформації та персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації та даних згідно з локальними актами.

Умови доступу до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних третіх осіб визначається умовами згоди суб'єкта персональних даних, наданої власниками персональних даних на обробку цих даних, або відповідно до вимог законодавства.

Суб'єкт персональних даних має право на отримання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних із персональними даними, за умови надання інформації, встановлених законом.

Відстрочка доступу суб'єкта персональних даних до своїх персональних даних не допускається.

Відстрочка доступу до персональних даних третіх осіб допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п'яти календарних днів.

Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз'ясненням порядку оскарження такого рішення.

Рішення про відстрочення або відмову в доступі до персональних даних може бути обжаловано в суді.

Якщо запит зроблено суб'єктом персональних даних за даними про себе, обов'язок доведення до суду законності відмови у доступі покладається на власника персональних даних, до якого подано запит.

Відповідно до законодавства України персональні дані можуть бути передані правоохоронним, судовим органам та іншим установам з метою захисту основ конституційного ладу, моральності, здоров'я, прав та законних інтересів інших осіб, забезпечення оборони країни та безпеки держави.

Права суб'єкта персональних даних

Адміністрація нагадує Вам про Ваші права як суб'єкта персональних даних, які врегульовані Законом України «Про захист персональних даних» № 2297-VI, а саме:

- знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

- одержувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

- на доступ до своїх персональних даних;

- одержувати не пізніше ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь на те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст його персональних даних;

- пред'являти мотивовану вимогу власнику власнику персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

- пред'являти мотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким власником та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

- На захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним похованням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи порочити честь, гідність та ділову репутацію фізичної особини;

- Звертатися зі скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду.


Органом у сфері захисту персональних даних є Уповноваження Верховної Ради України з прав людини (омбудсмен) , який надається повноваженнями здійснювати контроль за дотриманням вимог законодавства України в сфері захисту персональних даних.

Вся потрібна інформація представлена у розділі «Захист персональних даних» на офіційному веб-сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини
http://www.ombudsman.gov.ua

(2) Якщо Ви хочете обновити свої персональні дані, які були Вами надані Адміністрації, або є якісь зауваження, побажання чи претензії щодо Ваших персональних даних, які ми зберігаємо або використовуємо, будь ласка, звертайтесь до нас:

електронною поштою: s.selivanov@digital.umh.ua

або напишіть листа за адресою: м. Київ, вул. Миколи Амосова, буд.4, оф.10

Відповідальною особою, що організовує роботу, пов'язану із захистом персональних даних при їх обробці є Селіванов Сергій Миколайович.

- застосовувати засоби правової захисту у разі порушення законодавства про захист персональних даних;

- вносити застереження щодо обмеження права на обробку своїх персональних даних при наданні згоди;

- відгукувати згоду на обробку персональних даних;

- знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

- На захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.


Зміни

До чинної політики конфіденційності можуть вноситись відповідні зміни. При цьому права суб'єктів персональних даних, згадані у цій Політиці конфіденційності у редакції на відповідну дату, без їхньої згоди зміні не підлягають.

Будь-які зміни до політики конфіденційності публікуються на Сайті. Щоб уникнути будь-яких непорозумінь щодо освідомлення з внесених змін, ми наполегливо рекомендуємо звертатися до цієї Політики конфіденційності регулярно.

Бажаємо приємно і з користю провести годину на нашому ресурсі!

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK